YouTube marketing

Wat is YouTube marketing?

YouTube marketing is het promoten van bedrijven en producten op het YouTube-platform door het uploaden van waardevolle video’s op het YouTube-kanaal van een bedrijf of door gebruik te maken van YouTube-advertenties. 

Op YouTube worden elke dag ontzettend veel video’s geüpload, maar degene met succes zijn de video’s die de zoekintentie van je doelgroep combineren met waardevolle informatie en entertainment.

Waarom is YouTube marketing belangrijk voor mijn bedrijf?

Op de mobiele telefoon bereikt YouTube meer 18 tot 49 jarigen dan een TV zender.

8 op de 10 mensen tussen 18 en 49 jaar kijkt maandelijks naar YouTube.

YouTube is de tweede zoekmachine van de wereld en na Google en Facebook best bezochte site van de wereld.

Na het zien van deze feiten is het vast geen verrassing dat er steeds meer bedrijven YouTube marketing gebruiken als onderdeel van hun online marketing strategie.

YouTube marketing is géén quickfix

Video’s maken op YouTube is een uitstekende manier om meer klanten en verkeer naar je website te krijgen, maar dit betekent niet dat je zomaar video’s kunt uploaden en resultaten kan verwachten.

Om te slagen met YouTube moet je een winnende strategie hebben, de mogelijkheid om video’s te maken en kennis hebben van video SEO om video’s te optimaliseren rond trefwoorden en onderwerpen waar jouw doelgroep naar zoekt. Daarnaast gaat 1 bedrijfsvideo op YouTube weinig resultaat opleveren. Het is zaak dat je consistent videocontent upload op YouTube om je kanaal te laten groeien in weergaven, kijktijd en uiteindelijk ook abonnees.

Laat je bedrijf groeien via YouTube marketing:

Wil jij groeien met YouTube marketing?