YouTube marketing: zakelijk winnen in 2022

Hi, 2022! Het is weer een nieuw jaar en daarmee is er wederom een periode aangebroken vol potentiële kansen en mogelijkheden. Zo ook voor de groei van jouw bedrijf. Laten we dit jaar goed beginnen door meteen in één van de belangrijkste groei-technieken te duiken. Introducing: YouTube marketing. We nemen je mee van reach naar resultaten, met de belangrijkste tips van en voor het maken van video’s voor je bedrijf op het razendpopulaire platform. Ready? Set. Go!

Waar nieuwe kansen zijn, blijven nieuwe uitdagingen meestal niet lang achter. Het laten groeien van een bedrijf kan, naast gaaf en voldoenend, ook enorm tijdrovend en vermoeiend zijn. Dit is mede omdat de trends razendsnel veranderen en de technieken toenemend exploderen in hoeveelheden en variatie. Geen zorgen. Wij gaan je de komende tijd, in de vorm van video’s en blogs, meenemen in alle ins en outs voor de raketlancering van jouw bedrijf. Luister en huiver, dames en heren: dit zijn de 3 belangrijkste YouTube marketing tips van 2022. YouTube video’s maken voor je bedrijf was nog nooit zó waardevol.

 

YouTube marketing tip 1: Betere zichtbaarheid en vindbaarheid van je bedrijf

Why so serious? Nou, omdat video’s maken op YouTube in 2022 één van de beste manieren is om de zichtbaarheid en vindbaarheid van je bedrijf skyhigh te laten gaan. Daarom. YouTube is de tweede grootste zoekmachine ter wereld, waardoor de levensduur van een video hier vele malen langer is dan op andere social platformen. Tijd en energie investeren in videomarketing op YouTube, staat daarom gelijk aan investeren in jouw bedrijf.

YouTube marketing tip 2: Verticale YouTube Shorts voor groei

Hi shorty, it’s your birthday. Door middel van YouTube Shorts, een nieuwe tool van het video-platform, kan je met slechts een smartphone en de Shorts-camera in de YouTube-app gemakkelijk contact leggen met een nieuw publiek. Je doet dit in een filmpje (of meerdere video’s) van maximaal 60 seconden, met daaronder jouw favoriete muziek. Of dat Tiktokkerig klinkt? Zeker. Hoewel YouTube Shorts nog in de beta fase zit, gaat het de strijd aan met onder andere TikTok en Instagram Reels. Het helpt dat er binnenkort funding beschikbaar wordt gesteld voor Nederlandse contentmakers die verticale video’s op YouTube creëren. Do we need to say more?

YouTube marketing tip 3: YouTube Live is life

Letterlijk. Door de corona-pandemie is er, zo staat in het YouTube Trends & Culture rapport, steeds meer vraag naar virtuele aanwezigheid. Livestreams zijn hier een antwoord op. Het is super relevant om te kijken naar de mogelijkheden voor YouTube Live voor jouw bedrijf, omdat er steeds meer waarde wordt gehecht aan de betrouwbaarheid en relevantie van creators. Waar wacht je nog op?

Met welk van deze 3 YouTube marketing tips ga jij 2022 goed beginnen? Wij zijn benieuwd, dus knallen maar met die YouTube video’s voor je bedrijf. Lights, camera, action!

 

Laat je bedrijf groeien met YouTube marketing!

Bekijk alle tips in deze video: