YouTube marketing: scoren als nooit tevoren

We zijn onszelf er allemaal wel een keer vol overgave in verloren, terwijl we uren van ons leven inleveren door het bingen van een eindeloze berg aan willekeurige video’s: de wondere wereld van YouTube. No shame.

YouTube is altijd een bron geweest van entertainment en dat zal het ook ongetwijfeld blijven. Maar of dat de enige bestemming van het videoplatform is? Gelukkig niet.

Let’s talk about YouTube marketing.

YouTube, what?

YouTube is een website waarop Google gebruikers gratis video’s en filmpjes kunnen uploaden, publiceren en bekijken. Wanneer je dit doet geef je YouTube toestemming om jouw video’s te (her)gebruiken en verkopen. “YouTuber” is niet voor niets een officieel beroep geworden: succesvolle YouTubers, wiens video’s miljoenen keren bekeken worden, zijn spekkoper. Tijd voor een carrière switch.

Weet je wat, precies om bovenstaande reden, pas écht een wondere wereld is? En dan al hélemaal voor je bedrijf? De wereld van YouTube marketing. Althans, mits je het begrijpt. De potentieel miljoenen kijkers zijn een goede reden om je bedrijf te marketen op YouTube, maar zonder een ijzersterk plan hoef je er niet aan te beginnen.

Marketing op YouTube

YouTube marketing is het promoten van bedrijven en producten op het YouTube-platform, door het uploaden van waardevolle video’s op het YouTube-kanaal van een bedrijf of door gebruik te maken van YouTube-advertenties.

Kortom: YouTube marketing is marketing op Youtube – verrassing – door middel van adverteren en video SEO.

SEO? Absoluut. YouTube is, op Google na, de grootste zoekmachine van de wereld en draagt daarom een behoorlijk steentje bij aan jouw SEO, zichtbaarheid en vindbaarheid. Als je voor de marketing van je bedrijf nog geen YouTube hebt ingeschakeld, dan wordt dat ondertussen dus de hoogste tijd.  We horen je hersens al kraken: “Goed verhaal, lekker kort, maar mijn doelgroep zit niet op YouTube.” Think again.

YouTube heeft wereldwijd meer dan 2 miljard actieve gebruikers, elke minuut wordt er rond de 300 uur aan video content geüpload en het platform is toegankelijk in 76 verschillende talen.  En jij denkt nog steeds dat de CEO’s uit je klantenkring nooit op het bekende rood-witte logo klikken?

Laat je bedrijf groeien via YouTube Marketing!

Infotain me

Er is geen beter moment om jouw bedrijf op ‘s werelds een-na-populairste social media platform te knallen, om zo een huidig en nieuw publiek te bereiken. Het is wel belangrijk om te weten dat video’s die de zoekintentie van je doelgroep combineren met waardevolle informatie, de enige video’s zijn die na het uploaden ook daadwerkelijk wat opleveren. Dit worden ook wel “infotainment” video’s genoemd.

YouTube marketing kan aan het begin overweldigend zijn, maar dat weegt bij lange na niet op tegen de voordelen. Je publiek wilt zich via video’s vermaken en engagen met je merk, wat YouTube het ideale platform maakt voor zowel organische als betaalde marketing.

Klaar om te ranken op #1? Start dan nu met YouTube marketing!

YouTube Marketing uitgelegd in 2 minuten