Waarom Social Media Marketing?

Zeg eens eerlijk. Wanneer het je ‘s ochtends net is gelukt om je ogen open te doen – en vlak voordat je ‘s avonds gaat slapen – dan is er waarschijnlijk één ding waar je jouw eerste of laatste beetje aandacht aan spendeert.

Social Media. Social media marketing is, precies om die reden, een hele effectieve manier om de commerciële doelstellingen van je bedrijf te behalen. Het is dan ook geen verrassing dat dit middel in de laatste 10 jaar, terecht, in populariteit is gestegen.

Gezien social media marketing een vastgeroest onderdeel van het bedrijfsleven is geworden, kunnen organisaties niet meer zonder. Jij ook niet. Wil je weten waarom?

Social media marketing is een verzamelbegrip voor de online platformen waarop gebruikers de inhoud verzorgen, met of zonder redactionele of professionele tussenkomst, waarin de interactie en het dialoog tussen de gebruikers centraal staat. In Jip- en Janneketaal, zou je kunnen zeggen dat het een makkelijke manier is om het verhaal van je bedrijf te delen met een groot publiek. En dat wil je, want die marketingdoelen laten niet op zich wachten.

Socials voor social media marketing

Wanneer de vraag wordt gesteld welke social platformen op dit moment het meest gebruikt worden voor social media marketing, dan zal menig wereldburger met hetzelfde rijtje komen.

We spelen YouTube, Instagram, LinkedIn, Facebook, Pinterest, Twitter en TikTok zorgeloos, all day everyday, uit via onze smartphones en computers. Maar denk je wel eens verder dan het stukje vermaak?

Weet je welke sociale media kanalen je het beste kan inzetten voor de social media marketing van jouw bedrijf?

Kanalen voor social media

Het eerlijke antwoord, is dat niet één antwoord goed of fout is.

Ieder platform heeft haar eigen unieke gebruikersvoordelen, features en functies, net zoals jouw bedrijf uniek is qua type, goals en doelgroep. Als je jouw dienst of product wilt verkopen of verspreiden onder de jongere generaties, dan neemt TikTok je meteen bij de hand. Zakelijke directeuren zal je daarentegen niet zo snel op het platform tegenkomen – uiteraard no judgement als die ene CEO zijn dansjes wél graag aan de wereld toont – waardoor LinkedIn zich in dit geval bijvoorbeeld beter leent.

Houd dus rekening met de mensen die je wilt bereiken en je zit meer dan goed.

Social media marketing doelstellingen

Wat marketing via social media je uiteindelijk oplevert?

Nou, een hoop. Denk aan loyaliteit, het vergroten van je klanttevredenheid, het verhogen van conversies, het versterken van je merk en het verbeteren van je merkreputatie, maar vergeet ook zeker het financiële aspect niet.

Het grote doel van marketing blijft, of dit nu offline of online wordt ingezet, toch commercieel. Die social media inspanningen mogen onderaan de streep tenslotte ook wel wat opleveren voor je bedrijf.

Ready? Set. Go!

Het is loud and clear.

Social media zal binnen de kortste keren niet uit onze, of miljarden anderen, levens verdwijnen. Dat is goed nieuws, aangezien tussen tussen al die doorgewinterde online zielen ook de doelgroep van je bedrijf te vinden is.

Nu is het aan jou om er voor te zorgen dat je in het hoofd van de juiste mensen terecht komt én dat je daar vervolgens niet meer uit gaat. Waar wacht je nog op?

Tijd om te kickstarten met social media marketing voor je bedrijf!

Laat je bedrijf groeien via Social Media Marketing!

Wil je weten wat Social Media Marketing is? Bekijk de video