Videomarketing

Wat is videomarketing?

Videomarketing is gebruik maken van video als middel om je je bedrijf, producten of diensten te promoten. Of je nu op YouTube, TikTok of Instagram zit: om video’s kun je niet meer heen. Waar vroeger voorkeur gegeven werd aan lange blogposts en afbeeldingen met een bericht, zie je ook op social media dat er steeds meer aandacht wordt gegeven aan visuele content. Het is dus niet de vraag of je moet starten met video, maar wanneer.

Een video zegt meer dan duizend woorden is misschien een cliché, maar er zijn genoeg andere redenen te bedenken waarom videomarketing zo effectief is. Hieronder hebben we een paar feitjes op een rijtje gezet:

Waarom is videomarketing belangrijk voor mijn bedrijf?

84% van de mensen zegt dat ze overtuigd zijn om een product of dienst te kopen door een video van een merk te bekijken

Videocontent heeft twee keer zoveel kans om gedeeld te worden dan welk ander type content dan ook

In 2022 zullen online video's meer dan 82% van al het internetverkeer van consumenten uitmaken

Kortom: als jij nog niet bezig bent met het maken van video’s is het nú tijd om actie te ondernemen, want je concurrent doet het al.

Wat is visual storytelling?

Storytelling speelt een belangrijke rol in het verkopen van je producten of diensten. Grow Video besteedt daarom aandacht aan jouw concept, waarin het videoscript en storytelling moeten passen bij de identiteit van je bedrijf.

Door het toevoegen van afbeeldingen, video’s of animaties voor visual storytelling tillen we jouw videomarketing naar een hoger niveau met als doel dat klanten wél naar je luisteren.

Wat zijn de voordelen van videomarketing voor jouw bedrijf?

Dat video’s helpen bij het vergroten van je naamsbekendheid, dat wist je misschien al. Maar weet je ook dat video’s helpen om het vertrouwen en de geloofwaardigheid van je bedrijf te boosten? Grow Video helpt jouw bedrijf groeien met video om zo de autoriteit te worden in jouw vakgebied. Wij helpen je bij het structureren van je boodschap om je producten of diensten te promoten om deze te verpakken in een krachtige video. Op deze manier verschijn je top of mind in het hoofd van jouw ideale klant en kan niemand meer om jou heen.

Bouw aan je autoriteit via videomarketing op YouTube: