3 Grote videomarketing trends in 2022

De video. Een memorabele scrollstopper en beleving. De aandachtstrekker onder de online impactmakers, maar dan in de meest positieve zin van het woord. Video creatie is hier, daar en overal. Dat is mooi, want daardoor zijn er veel manieren ontstaan om jouw verhaal te vertellen. Nieuwsgierig naar de video trends voor 2022? Wij vertellen je meer.

Videomarketing trend 1: video’s met ondertiteling

Subtitles, please! Videomarketing is booming, maar het overgrote deel van de consumenten (85%) bekijkt video content op de socials zonder geluid. Bijschriften, ondertiteling, meme’s en/of interactie tools gaan, ook zonder geluid als chaperonne, door het dak. Wist je trouwens dat ondertiteling niet alleen een uitstekende manier om de populariteit, maar ook de online vindbaarheid van je video te vergroten? Daarnaast – een open deur is ook een deur – is ondertiteling een vrij goedkope, simpele en snelle manier om je video internationaal te maken. Video content toegankelijk maken voor wie jij wilt, is slechts een kwestie van het vertalen van Nederlandse ondertiteling naar andere talen. Een kind kan de was, eh, subs doen.

Videomarketing trend 2: video first perspectief op social media

First things first! Of het toeval is dat Instagram afgelopen jaar aankondigde geen foto-, maar video creatie app te zijn? Écht niet. Gebruikers worden steeds meer aangetrokken tot video-first platforms en daar maken de verschillende sociale media, terecht, gebruik van. Er is hier geen beter voorbeeld te noemen dan het nog altijd in populariteit groeiende TikTok, met haar 600 miljoen actieve gebruikers per dag.

Videomarketing trend 3: vraag naar verticale video’s groeit!

Ondanks dat video’s maken en kijken hot and happening is, willen we het liefste steeds kortere content tot ons nemen. We willen eigenlijk steeds meer van minder. Snap je het nog? We zullen het zo ‘short’ mogelijk proberen uit te leggen. Met een aandachtsspanne die doorgaans korter is dan dat van een goudvis, kijken we graag naar korte, verticale video’s. De zegevierende short-form video trend van TikTok is dan ook niet onopgemerkt gebleven op de andere socials en onder andere YouTube (shorts) en Instagram (reels) gaan braaf mee met de stroming. Dat is overigens verre van onterecht, want de need for speed is duidelijk (en toenemend) merkbaar in video creatie. Een TikTok-video van 15 seconden doet het soms zelfs beter dan een voor 300K geproduceerde commercial. Just saying.

Dit zijn, of je nu een digital marketeer, een content creator of een ander online wezen bent, de top 3 video trends om jouw videomarketing in 2022 een kickstart te geven. Video is en blijft in beweging – wat hebben we toch een heerlijk vak – en daarom is het van groot belang om on top of trends te zijn én blijven. Nou hup, actie! Met welke video trends ga jij aan de slag?

Laat je bedrijf groeien via videomarketing!

Bekijk alle tips in deze video: