Social media marketing

Wat is social media marketing?

Social media is een laagdrempelige en effectieve manier om een groot publiek te bereiken. Toch is het voor bedrijven lastig om consistent social media content te creëren, focus te houden en te groeien op de kanalen waar de doelgroep zich bevind.

Grow Video ziet social media marketing als dé manier om te communiceren met jouw klant, waardoor wij dit inzetten als onderdeel van een videomarketing strategie. Zo biedt social media marketing mooie kansen om jouw verhaal én video’s te delen, wat belangrijk is om bestaande klanten betrokken te houden en nieuwe klanten aan te trekken. Met onze expertise op het gebied van YouTube, Instagram en LinkedIn weten wij precies hoe content op social media ingezet kan worden voor maximaal resultaat.

Feiten over social media:

71% van de social media gebruikers koopt eerder producten en diensten op basis van verwijzingen via sociale media

Het reageren op een social media bericht verhoogt de belangenbehartiging met 20%

​ 91% van alle gebruikers van sociale media heeft toegang tot sociale kanalen via mobiele apparaten

Kortom: als jij nog geen social media content creëert om zakelijk zichtbaar te zijn én te groeien dan laat je kansen liggen.

Social video's

Een belangrijk doel van social media marketing is het creëren van vertrouwen. Dit kan met tekstuele content, maar het gebruik van video’s op social media is vele malen effectiever. Je kunt namelijk vertellen waarom de producten of diensten van je bedrijf zo goed zijn, maar hoe sterk is het als het ook kunt laten zien? Juist. Door social video’s, kan niemand meer om jou heen. Of ze nu willen, of niet.

Videomarketing op social media wordt ingezet voor:

Het vinden van de juiste kanalen en content is voor veel bedrijven een uitdaging. Het cruciaal om je doelgroep te kennen en video’s op de juiste manier in te zetten voor het kanaal. Grow Video helpt jou daarom niet alleen met een doelgerichte social media marketing strategie op het juiste kanaal, maar ook met proces van social video’s van idee tot publicatie. Tot slot analyseren wij de statistieken en interactie op de video’s om de volgende video’s nóg beter te maken.

Laat je verrassen door het succes van social media marketing