Scribbr

Achtergrond

Scribbr helpt maandelijks meer dan 1 miljoen studenten afstuderen met hun services zoals: proeflezen en bewerken, plagiaatcontrole, de APA Citation Generator en meer dan 1.000 artikelen in de Knowledge Base die dagelijks door meer dan 30.000 studenten worden gelezen.

scribbr

Vraag

Studenten kijken soms nog liever video’s dan dat zij blogartikelen lezen. Bij Scribbr waren ze om die reden op zoek naar iemand die voor de camera kon presenteren om de informatie uit de blogartikelen op een educatie én entertaining manier te vertellen om kijkers om te zetten in abonnees. Zij waren benieuwd naar het antwoord op de vraag:

“Hoe kan Scribbr de informatie uit de blogartikelen vertalen naar educatieve video’s voor het Nederlandse YouTube-kanaal om kijkers om te zetten naar abonnees?”

Oplossing

Bij Scribbr heeft Grow Video boeiende educatieve YouTube video’s gemaakt en gepresenteerd die de blogartikelen verrijken en #1 of #2 posities ranken op YouTube. De werkzaamheden waren:

Resultaat

Wat zegt de klant

“Demi heeft voor Scribbr twee maanden lang informatieve artikelen “vertaald” in videos. Ze is erg gemotiveerd, werkt hard en is een gezellige collega. Met Demi’s video’s krijgen onze artikelen nog een extra boost en kunnen studenten op een leuke manier meer leren over alles wat er bij het schrijven van een scriptie komt kijken. Daarnaast bracht Demi ons ook meer inzichten in hoe we YouTube kunnen inzetten.” 

– Leon Smits (Marketing Lead NL bij Scribbr)