RTV Rijnmond

Achtergrond

Rijnmond is een Nederlandse publieke media-instelling voor radio, televisie en internet voor de regio Rijnmond, in de provincie Zuid-Holland. Rijnmond wil een groter, jonger en diverser publiek bereiken door het beter inrichten van de online platforms. Als omroep brengen ze onze regio in beeld, maken en vertellen ze verhalen met videobeelden waarvoor ze als publieke omroep ook aangesteld zijn. De wereld verandert echter en het primaire doel voor video verandert van TV naar de online kanalen van Rijnmond zoals Instagram en YouTube.

Vraag

TV formats werken niet goed op YouTube en de basis skills voor YouTube missen om verdere groei te realiseren. Door de snelle veranderingen op Instagram en de steeds grotere rol die video speelt is een nieuwe YouTube en Instagram strategie noodzakelijk voor Rijnmond om verder te groeien en een beter bereik te genereren voor video content op deze kanalen.

“Hoe kan Rijnmond video content op YouTube en Instagram optimaal inzetten voor het vertellen van (nieuws)verhalen met groei als resultaat?”

Oplossing

Resultaat

Een compleet uitgewerkte en toekomst bestendige YouTube en Instagram strategie, waarin beide kanalen van A tot Z geanalyseerd zijn. Voor elk kanaal is er gekeken naar drie onderdelen namelijk: kanaal, content en optimalisatie. Vervolgens zijn designs gemaakt voor de optimalisatie van thumbnails en is er advies is uitgebracht om verdere groei te realiseren. De bevindingen resulteren in aanbevelingen en groeikansen voor YouTube en Instagram, die Rijnmond gelijk kan implementeren.

Wat zegt de klant