IMK Youtube strategie

Achtergrond

Het Instituut Midden- en Kleinbedrijf (IMK) is door de overheid opgericht om ondernemers in Nederland financieel te ondersteunen voor herstel en groei van hun bedrijven. Ook na de privatisering zit deze maatschappelijke missie nog steeds in het bloed. Het MKB is de ruggengraat van de Nederlandse economie en zij hebben de ambitie om ondernemers te helpen groeien en bloeien. Deskundigheid, betrokkenheid en zakelijkheid staan daarbij voorop.

Vraag

Voor de tweewekelijkse livestream van de video serie IMK Business Talk op YouTube miste een doelgerichte YouTube marketing strategie. “Hoe draagt een YouTube strategie bij aan meer kijkers en groei van het YouTube kanaal van IMK Business Talk?”

Oplossing

Voor het YouTube kanaal van IMK Business Talk hebben we eerst de branding van het YouTube kanaal aangepast met een banner, thumbnails en playlist. Vervolgens hebben we kritisch gekeken naar hoe we de inhoud van de video’s kunnen optimaliseren. Van de IMK Business Talk afleveringen hebben we korte fragmenten ge-edit die verspreid zijn op de interne kanalen van het IMK.

Resultaat

Door de branding te optimaliseren kreeg IMK Business Talk op YouTube een volledig nieuw jasje door het creëren en inzetten van een conversiegerichte banner en thumbnails. Via een data gedreven onderzoek en doelgerichte YouTube strategie hebben we de afleveringen van IMK Business Talk beter zichtbaar en vindbaar gemaakt. Het kanaal begon met 14 abonnees wat gestegen is naar 196 abonnees. Tot slot hebben we de videocontent op het YouTube kanaal geanalyseerd en maandelijkse rapportages opgeleverd om toekomstige videocontent te verbeteren.

Wat zegt de klant

“Grow Video heeft IMK Business Talk gelanceerd op YouTube. Door de enthousiaste en gestructureerde aanpak is er een constante stroom kijkers die reageren op de inhoud van het programma.”

– Michiel Hordijk (Directeur IMK)

Statistieken

Bekijk hier de groei die we concreet gerealiseerd hebben voor IMK. Hierbij is de groei in abonnees te zien en het aantal weergaven per video.