FunX

Achtergrond

NPO FunX is een Nederlands publiek radiostation. De zender richt zich op jongeren uit de randstad tussen 15 en 35 jaar. Dat doen zij als de beste, want FunX is #1 in het bereiken van jongeren tot 30 jaar. De twee YouTube-kanalen – FunX en FunX Gemist – hebben samen bijna 936.000 abonnees die maandelijks voor miljoenen views zorgen. Dit maakt FunX het meest succesvolle allround mediamerk van Nederland.

funx

Vraag

Met twee YouTube-kanalen waar wekelijks 6 video’s worden geplaatst, was er bij FunX een groeiende behoefte aan een YouTube Channel Manager om videocontent te beheren. Om deze reden wilden zij een YouTube Channel Manager aanstellen als experiment voor de promotie en distributie van hun videoseries op YouTube.

“Draagt een YouTube Channel Manager bij aan een betere structuur voor de promotie en distributie van videoproducties op YouTube?”

Oplossing

Als YouTube Channel Manager bij FunX waren wij verantwoordelijk voor de twee YouTube kanalen. Daarnaast waren dit onze verantwoordelijkheden:

Daarnaast hebben we bij FunX een bijdrage geleverd aan de promotie en distributieplannen van de 10 jaar Broederliefde documentaire en diverse videoseries zoals: BEATS TIKKEN MET, PLAN B en New School Heroes.

Resultaat

Wat zegt de klant

“Ik heb een hele prettige samenwerking gehad met Demi bij FunX. Met haar creatieve inzichten en vakkundig schakelen met collega’s was ze een waardevolle toevoeging. Dank voor de fijne samenwerking en we komen elkaar ongetwijfeld tegen in het werkveld!”

 Ouassima Tajmout (Presentatrice bij FunX)

“Demi is betrouwbaar en zorgvuldig. Ze is behulpzaam en door haar duidelijke manier van communicatie weet ze heel goed een team mee te krijgen en tot snel resultaat te komen.”

– Eva Hol (Program Director bij FunX)